Facebook

historie-03 Bungalowpark So What op Texel is ooit door de ouders van Edu en Guus begonnen als pension. Opa Veenstra woonde in Den Haag, maar kocht in de jaren vijftig het land nabij De Koog via een advertentie in de krant. Vader Rudi, geboren in Indonesie, die daar op rubberplantages werkte, begon een kruidenkwekerij. Hij probeerde dat op Texel ook van de grond te krijgen, maar dat mislukte. Texelaars waren niet gewend om met verse kruiden te koken en veel toeristen waren er toen nog niet op het eiland.

So What: het verhaal achter de naam

historie-01 De schuur maakte plaats voor een woonhuis en er werd een nieuwe garage met schuur gebouwd voor varkens, kippen en schapen. Op het land werden ondertussen graan en bloembollen verbouwd. In de zomermaanden sliep de familie in de garage en werd het huis als pension verhuurd.

Zo ging dat in die tijd, iedereen probeerde van alles om het hoofd boven water te houden. De Engelse kreet So What, wat betekent 'Wat kan het schelen', werd door de Canadese bevrijders op het eiland veel gezegd. De uitspraak paste goed bij de laconieke aard van de Texelaars. Zo is de huidige naam van het park ontstaan.

Eerste bungalows

De eerste 6 stenen bungalows werden gebouwd in 1959 voor de verhuur. Deze bungalows waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien voor die tijd. Een paar jaar later, in 1964, werden er nog 16 bungalows bijgebouwd, waarvan later een deel werd verkocht. In 1974, toen ook Edu inmiddels in het bedrijf zat, werd het zwembad gebouwd en niet veel later nog 6 bungalows.

Kampwinkel

historie-05 De schuur waar voorheen de kippen liepen, werd in 1960 omgebouwd tot kampwinkel. Vele jaren werd hier met plezier gewerkt, maar in de jaren '70 stopte de winkel. Gasten gingen hun inkopen steeds vaker doen bij de supermarkten in de grotere dorpen, want dat was goedkoper. In 1979 werd de voormalige kampwinkel verbouwd tot kantine, met Edu als barkeeper. Voor het toilet moesten de gasten naar buiten, 30 meter verder was het toiletgebouw. Dit zorgde soms voor hilarische momenten omdat de gasten in het donker onder de waslijn door moesten en menig gast daarin bleef hangen. In 1982 werd de kantine vergroot en kwamen er toiletten en een kleine keuken bij. Na een carriere als kok in o.a. Zwitserland en Nijmegen kwam broer Guus begin jaren '90 naar Texel. De keuken werd te klein en na een grote verbouwing en naamsverandering werd de kantine Café eethuis So What genoemd. Inmiddels was er ook een groot modern kantoor met twee werkplekken voor Marjon en Bartina, die de administratie en de ontvangst van de gasten op zich nemen. De laatste 5 luxe bungalows zijn in 2005 gebouwd en vanaf die tijd houden we ons bezig met kwaliteitsverbetering.

SoWhat

Contact & Locatie

Bungalowpark SoWhat
Familie Veenstra
Californiëweg 29, 1796 PA
De Koog - Texel

+31(0)222 317229

+31(0)222 327244

info@bungalowparksowhat.nl

facebook logo      instagram

Restaurant

06-83654079

videonew